سیستم سرمایش و گرمایش هوشمند
سیستم اچ واک مخفف عبارت Heating Ventilating anh Air Conditioning است و به طور کلی تمامی فناوریهای مربوط به سیستم گرمایش، سرمایش و تهویه مطبوع را در برمیگیرد. اصطلاح HVAC هوشمند به سیستم گرمایش، سرمایش و تهویه مطبوع در خانه هوشمند اشاره میکند.
با استفاده از امکانات این سیستم میتوان شرایط محیطی در داخل منزل را به طور خودکار تنظیم نموده و آسایش بیشتری را برای ساکنان فراهم کرد.
ترموستاتهای هوشمند در سیستم HVAC هوشمند، این امکان را به وجود میآورد که به صورت مانیتورینگ و حتی از راه دور طبق دما و کیفیت هوا سناریوی زمانبندی مناسبی برای ساعات مختلف شبانهروز برنامهریزی و اجرا کرد.
با تجهیز ساختمان به سیستم سرمایش گرمایش هوشمند ، قابلیت دمای واقعی فضاهای ساختمان بر روی مانیتور قابل رویت خواهد بود. تا در زمانی که پنجره ها به اشتباه باز مانده اند و سبب اتلاف انرژی می گردند، با اعلام هشدار های لازم ، شما را از این امر مطلع ساخته و در صورت عدم توجه به هشدارها در یک فاصله زمانی معین، سیستم به طور خودکار اقدام به قطع سیستم تهویه نماید.
ویژگیهای سیستم گرمایش و سرمایش هوشمند:
- تنظیم و کنترل دما و رطوبت محیط داخل ساختمان به طور خودکار و بدون دخالت شخص از مهمترین ویژگیهای این سیستم به شمار میآید.
- با استفاده از سیستم گرمایش و سرمایش خانه هوشمند، میتوان از امکان منطقه بندی بهره برد.
- بر این اساس ساختمان را به بخشهای مختلف تقسیم کرد. سپس برای هر قسمت برنامهای متناسب تعریف و آن را به صورت مجزا مدیریت نمود.
- می توانید مدتی قبل از ورود به ساختمان، سیستم تهویه را فعال نمایید تا در هنگام ورود ، دمای محیط مطابق با خواست و سلیقه شما باشد.
- این امر نه تنها هزینه های نگهداری سیستم های سرمایشی و گرمایشی شما را کاسته و به طول عمر آنها کمک می نماید ، بلکه شما را در مصرف بهینه انرژی و کاهش هزینه های ناشی از آن نیز یاری خواهد نمود.
از متداولترین روشهای هوشمند سازی سیستم گرمایش و سرمایش خانه میتوان به نکات زیر اشاره کرد:
- هوشمند سازی فن کویل
- کنترل هوشمند اسپیلتها، داک اسپیلت و VRF
- هوشمند سازی کولر آبی
- هوشمند سازی شوفاژ و رادیاتور
مزایای استفاده از سیستم گرمایش و سرمایش خانه هوشمند
- – کنترل دمای محیط توسط کاربر با کمک کلیدهای اختصاصی هوشمند روی دیوار
- – امکان کنترل از راه دور دمای محیط پیش از ورود به خانه یا محل کار
- – تنظیم خودکار دما در موقع خواب
- – کنترل سرعت دستگاه گرمایشی یا سرمایشی به صورت دستی یا خودکار
- – فعال نمودن دستگاههای سرمایشی یا گرمایشی به صورت زمانبندی شده
- – تعریف سناریوی مناسب برای خاموش یا روشن نمودن تجهیزات گرمایشی یا سرمایشی در هنگام ورود یا خروج از منزل
- – مراقبت از فنها با تنظیم زمان تأخیر آنها
- – تنظیم گرما، سرما یا رطوبت منزل
- – تنظیم سرعت فنها به حالت دلخواه کم، متوسط یا زیاد
- – کنترل خودکار دما برای فصول مختلف
- – کاهش مصرف انرژی
- – کاهش هزینههای مصرفی
نحوه کار سیستم گرمایش و سرمایش هوشمند:
استفاده از این قابلیت در خانه هوشمند به دو شیوه امکانپذیر است. در روش اول کلید هوشمند اختصاصی مجهز به حسگرهای تعیینکننده دمای به کار میرود که در آن سیستم گرمایش و سرمایش خانه به طور خودکار بوده و هر گاه نیاز باشد، دستگاه گرمایشی یا سرمایشی روشن میشود.
اما در روش دوم، کلید هوشمند اختصاصی سیستم هوشمند گرمایشی و سرمایشی به کار رفته، علاوه بر حالت خودکار، میتوان دستگاه گرمایشی یا سرمایشی را به صورت دستی کم و زیاد یا خاموش و روشن کرد.
سیستم سرمایش و گرمایش در خانه هوشمندی که ما برای شما پیاده سازی می کنیم، کافیست برای هر اتاق یا ناحیه، یک بار به دلخواه شما تنظیم گردد. شما می توانید دمای هر اتاق و فضا را جداگانه و برای زمان بخصوصی از روز تعیین نمایید، مثلا برای زمانی که در خانه هستید یا زمانی که کسی در خانه نیست. پس از آن خود سیستم به دمای محیط رسیدگی می کند. اگر احساس کردید که نیاز به تغییر دما دارید، کافیست از طریق اپلیکیشن موبایل خانه هوشمند، دما مورد نظر خودتان را انتخاب کنید.
سيستمهاي تهويه مطبوع به چهار دسته تقسيم ميشوند:
- – سيستمهاي تهويه مطبوع تمام هوايي:
- سیستم تهویه مطبوع تمام هوا تنها سیستمی میباشد که میتواند تهویه مطبوع کاملی را فراهم نماید. مهمترین ایراد این سیستمها حجم زیاد تجهیزات و کانالهای انتقال هوا میباشد.
– سيستمهاي تهويه مطبوع هوا-آب: - معمولاً در این سیستمها گرمایش بهوسیله آب و سرمایش بهوسیله هوا صورت میگیرد.
– سيستمهاي تهويه مطبوع تمام آبي: - این سیستم نمیتواند بر روی رطوبت هوا تأثیر بگزارد اما به لحاظ حجم کم تأسیسات و همچنین هزینه کم راهاندازی و نگهداری بر سایر سیستمها مزیت دارد.
- اجزاي يک سيستم تهويه مطبوع به چهار بخش تقسيم ميشوند
- منبع (Source):
تامينکننده اثر سرمايش و گرمايش اوليه است که شامل چيلرها (Chillers)، بويلرها (Boilers)، برجهاي خنک کننده (Cooling Towers) و تجهيزات مانند آن ميباشد. - بخش توزيع (Distribution):
وظيفه آن انتقال اثر گرمايشي و سرمايشي از منبع به فضاهاي نيازمند به تهويه مطبوع است که شامل کانالکشي (Ductwork)، فنها (Fans)، لولهکشي (Piping) و پمپها (Pumps) ميشود. - بخش تحويل (Delivery):
وظيفهي آن وارد کردن اثر گرمايشي يا سرمايشي به فضاهاي تهويه شده است که شامل ديفيوزرها (Diffusers)، رادياتورها (Radiators)، فن کويلها (Fan-Coil Units) و ديگر وسايل ترمينالي (Terminal Devices) ميشود. - المانهاي کنترلي (Control Elements):
دستگاههاي کنترلي وظيفه تنظيم کارکرد تجهيزات و سيستمها را براي آسايش، ايمني و مصرف بهينه انرژي دارا ميباشند.